본문 바로가기
장바구니0

Famille Mary, Miel & Truffes AKAЦИЕВ ПЧЕЛЕН МЕД С ТРЮФЕЛИ, 170 g

페이지 정보

작성자 Terence Tindall
작성일 24-10-18 06:25 조회 13회 댓글 0

본문

93e8fd24d71fbb827dd1030f7c512b91.jpg?resize=400x0 Различни рецепти за приготвяне на трюфели се пазят внимателно от кулинарните специалисти на тези страни и до днес. Тъй като те притежават много остър аромат и отличителен вкус, а и цената им е доста висока, трябва да се използват много внимателно и пестеливо. Колкото по-голям е белият трюфел, толкова по-висока е цената му за грам. От всички тези най-разпространеното отглеждане в трюфели и ферми е черният трюфел, високо ценен във Франция и Испания, въпреки че икономически най-ценен е белият, който може да бъде на цена от няколко хиляди евро за килограм. Летният трюфел или трюфел Burgundy също е високо ценен. Белият трюфел е богат на витамини, минерали и антиоксиданти. Особеността на този вид е плитко погребение под земята, Tuber Magnatum pico понякога плодните тела дори излизат на повърхността. Щом бъдат извадени от земята, те бързо губят качествата си. Трюфел продукти с намалени цениите са спорообразуващите части на ядливи гъби от семейство Tuberaceae, които растат под земята, особено около корените на определен вид дърветата, в симбиоза с тях - топола, липа, дъб, върба, череша, габър, леска. Ако се чудите къде в България има бял трюфел, отговорът е - най-често в равнини под тополи и борове.


Първо, те са под карантина за няколко седмици при стерилни условия. Др. Калоянов , а Вие с голямо познание как въобще може да сравнявате култивирането на трюфел и копаенето, а извинете лова му , че да говорите за извоюване на привилегии. Бели трюфели се берат от края на юли до началото на ноември. Трайността най-вече зависи от условията и температурите на съхранение. Самият трюфел в алкохол е подходящ за приготвяне на пастети, месни блюда и всякакви ястия със сос. Технологичното време за получаването на правилно заразено дръвче с трюфелни спори е една година. Споделих с вас и една традиционна рецепта, която е любима на много българи от Плевен до Мелник. Трюфелите са една от най-легендарните и луксозни съставки в кулинарията. Трюфелите могат да бъдат и фино настъргани върху ястия с телешко, свинско и еленско непосредствено преди поднасянето им. Могат да бъдат добавени и като добавка в прясно сирене. След като ги използвате, не изливайте алкохола. Преди всичко: за да запазите гъбите по-дълго, Tuber Mesentericum не ги почиствайте от пръстта. В това време оризът поема аромата на трюфела - а по-късно се ползва за готвене на различни ястия. Затова и вкусът на трюфеловото олио е доста различен от вкуса на самите трюфели.

sunset-mer-de-glace-cold-north-pole-south-pole-abstract-ice-arctic-ocean-water-thumbnail.jpg

Но трюфеловото олио е ароматна съставка, много по-достъпна от истинските трюфели. От ботаническа гледна точка те са гъби, чийто размер варира от големината на орех до големината на юмрук. Формата на плодното тяло е заоблена или леко удължена. „Градините едва сега прохождат, а направените изводи в проектозакона, в частта за култивираните трюфели, са хипотетични и не са основани на научни доказателства или установени добри практики в страни, членки на ЕС", твърдят производителите. По данните на други изследвания анандамидът може да предизвика загуба на памет при животните. Вкусовите съединения в трюфелите са изключително летливи, което означава, че при нагряване те се изпаряват и бързо изчезват. Някои готвачи използват трюфелово олио, което представлява инфузирано с едно от ароматните съединения на трюфелите олио. Методът включва „заразяване" на фиданки със спори на гъбите трюфели, след което дърветата се засаждат в овощни градини, т.нар. Вместо ориз може да ползвате зехтин - в процеса на съхранението той поема сока и ненадминатия аромат на гъбата. За запазване на уникалния вкус гъбата се слага в непрозрачен съд и се засипва със сухи зърна ориз. Но как да запазим уникалните качества на свежите трюфели? Всички тези особености са причина те да са един от най-скъпите хранителни продукти в света.


И злоупотреба тези гъби няма да работи, защото на тяхната цена. Свинете майки също са добри в намирането на гъби. Пресните гъби обикновено се настъргват върху паста или ризото за богат и луксозен аромат. Нарязаните гъби също се замразяват. За унищожаване на естествените находища санкцията е от 1000 до 2000 лв., а средството за нарушение се отнема в полза на държавата. Задължение на търговците е да си водят дневник, а крайните купувачи да пазят превозните билети, с които са им доставени трюфелите, цели три години. Белите трюфели често се консумират сурови, но черните трябва да се загреят леко във фурната за 5 минути. Те могат също така да се приготвят на пара за няколко минути или да се задушат набързо във вино. След това се помества на най-тъмното място в общото отделение на хладилника. Често сме на първо място в света, каза пред "Телеграф" шефът на Асоциация "Български трюфел" Димитър Димитров. Но сухи булгури, плат или хартия може да увеличат срока на съхраняване до 30 дни. Гъбата трюфел се съхранява в домашни условия най-често до 10 дни - увива се в плат и се слага в плътно затворен съд, а после в хладилника.

댓글목록

등록된 댓글이 없습니다.

고객센터 02-2070-1119

  • 무통장입금정보
    국민 926101-01-086843
    예금주 : (주)굿인벤트


  • 반품주소안내
    서울특별시 영등포구 국회대로 28길 17, 4층 52호
    당사의 모든 제작물의 저작권은 (주)굿인벤트에 있으며, 무단복제나 도용은 저작권법(97조5항)에 의해 금지되어 있습니다.
    이를 위반시 법적인 처벌을 받을 수 있습니다.


회사명 (주)굿인벤트 주소 서울시 영등포구 여의나루로 67 신송빌딩 5F
사업자 등록번호 107-87-78299 대표 이지은 전화 02-2070-1119 팩스 02-3452-4220
통신판매업신고번호 2016-서울영등포-1455 개인정보 보호책임자 이지은

Copyright © (주)굿인벤트. All Rights Reserved.

상단으로

고객센터 02-2070-1119

  • 무통장입금정보
    국민 926101-01-086843
    예금주 : (주)굿인벤트


  • 반품주소안내
    서울특별시 영등포구 국회대로 28길 17, 4층 52호
    당사의 모든 제작물의 저작권은 (주)굿인벤트에 있으며, 무단복제나 도용은 저작권법(97조5항)에 의해 금지되어 있습니다.
    이를 위반시 법적인 처벌을 받을 수 있습니다.


회사명 (주)굿인벤트 주소 서울시 영등포구 여의나루로 67 신송빌딩 5F
사업자 등록번호 107-87-78299 대표 이지은 전화 02-2070-1119 팩스 02-3452-4220
통신판매업신고번호 2016-서울영등포-1455 개인정보 보호책임자 이지은

Copyright © (주)굿인벤트. All Rights Reserved.

상단으로